DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-11-2004
MUMMIES EN KERSTCONCERTEN IN CREMATORIA EN UITVAARTCENTRA

Verleden jaar hield egyptoloog Huub Pragt een rondreis langs crematoria van Yarden uitvaartverzorging met zijn 'audiovisuele presentatie over de oud-Egyptische dodencultuur'. Dit jaar gaat hij er weer op uit. Wegens succes geprolongeerd zeg maar. Maar er gebeurt nog veel meer in de crematoria en uitvaartcentra van Yarden.


'De vloek van de farao' heet de presentatie van Huub Pragt. De egyptoloog heeft een replica van een sarcofaag met mummie uit het Louvre te Parijs en een originele kattenmummie bij zich om het een en ander nog aanschouwelijker te maken. Hij verschijnt daarmee op 1 december 2004, van 19.30 tot 21.15 uur, in Yarden Uitvaartcentrum Epe, Stationsstraat 29 in Epe en op 15 december in Yarden Uitvaartcentrum Arnhem, Weg langs de begraafplaatsen 5 in Arnhem. Toegang is gratis, reserveren - tijdens kantooruren - is gewenst. Voor Epe: telefoon 0578 613 285. Voor Arnhem: telefoon 026 442 52 57.

Dan staan er ook 2 kerstconcerten op stapel. Op maandag 13 december 2004 in Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101 in Rotterdam en op dinsdag 14 december in Crematorium Daelwijck aan Floridadreef 7 in Utrecht. Beide concerten
duren van 20.00 tot 22.00 uur en bestaat uit een combinatie van muziek en gesproken woord. In Rotterdam treedt het 24 man sterke The Gents’ Mainport Barbershop Singers Rotterdam op, in Utrecht het 18 man sterke close harmony koor Vocal Challenge. Ook wordt op beide avonden een lichtjesceremonie gehouden. De toegang is gratis, maar reserveren voor de avond is noodzakelijk. Voor Rotterdam telefoon 010 480 33 44. Voor Utrecht: telefoon 030 261 02 44.

De lezingen van egyptoloog Huub Pragt en de kerstconcerten is onderdeel van een trend die al langer gaande zich. Namelijk om crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra steeds vaker voor andere dan rouwbijeenkomsten te gebruiken. Voor ‘leuke’ evenementen, zoals concerten, lezingen en zelfs theatervoorstellingen, die altijd wel iets met de dood te maken hebben, maar op een ontspannende manier. Doel: mensen eens op een andere wijze kennis laten maken met een funeraire plaats. Wie weet blijft de naam van de uitvaartondernemer, begraafplaats of crmatorium hangen en keren ze later terug als uitvaartconsument.

Terug naar archief...