DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 10-10-2003
AMERIKAANSE EIGENAARDIGHEDEN

Amerikaanse lijkkisten worden steeds groter, omdat Amerikanen almaar dikker worden. Of is het omdat er twee lijken in liggen? (Waarvan eentje illegaal.)


'Omdat steeds meer Amerikanen aan overgewicht lijden, moeten de lijkkisten steeds groter worden', meldde www.uitvaartmedia.com onlangs. Twintig procent van alle Amerikanen zijn te zwaar, boven de 70 jaar heeft 17 procent last van overgewicht. Kistenfabrikanten en begraafplaatsen beginnen dit nu ook te merken. De vraag naar 'supersize' kisten, die aanzienlijk groter zijn dan de standaardkisten, neemt toe. Een supersize kist kan een gewicht van bijna 300 kilo aan.

Grotere kisten, grotere graven. Zo heeft de Woodlawn begraafplaats in New York, geheel rekening houdend met de toenemende omvang van de gemiddelde Amerikaan, onlangs de standaard grafafmeting vergroot.

Of wijst een oversized doodskist op een illegale begrafenis? Een overloper van de Amerikaanse mafia heeft onlangs onthuld op welke wijze een gangsterfamilie na afrekeningen de lijken liet verdwijnen. Een 'bevriende' uitvaartondernemer stopte de omgebrachte dode bij andere een andere 'gewone' overledene in de kist.

Personeelsleden van de uitvaartonderneming wisten van niets maar verbaasden zich er soms over dat een 'grootmoedertje van 40 kilo' nauwelijks te tillen was.

Terug naar archief...