DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 10-10-2003
AMERIKAANSE EIGENAARDIGHEDEN

Amerikaanse lijkkisten worden steeds groter, omdat Amerikanen almaar dikker worden. Of is het omdat er twee lijken in liggen? (Waarvan eentje illegaal.)


'Omdat steeds meer Amerikanen aan overgewicht lijden, moeten de lijkkisten steeds groter worden', meldde www.uitvaartmedia.com onlangs. Twintig procent van alle Amerikanen zijn te zwaar, boven de 70 jaar heeft 17 procent last van overgewicht. Kistenfabrikanten en begraafplaatsen beginnen dit nu ook te merken. De vraag naar 'supersize' kisten, die aanzienlijk groter zijn dan de standaardkisten, neemt toe. Een supersize kist kan een gewicht van bijna 300 kilo aan.

Grotere kisten, grotere graven. Zo heeft de Woodlawn begraafplaats in New York, geheel rekening houdend met de toenemende omvang van de gemiddelde Amerikaan, onlangs de standaard grafafmeting vergroot.

Of wijst een oversized doodskist op een illegale begrafenis? Een overloper van de Amerikaanse mafia heeft onlangs onthuld op welke wijze een gangsterfamilie na afrekeningen de lijken liet verdwijnen. Een 'bevriende' uitvaartondernemer stopte de omgebrachte dode bij andere een andere 'gewone' overledene in de kist.

Personeelsleden van de uitvaartonderneming wisten van niets maar verbaasden zich er soms over dat een 'grootmoedertje van 40 kilo' nauwelijks te tillen was.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


henk-jan schreef op 29-9-2005:
Wat een domme mensen, zoiets ga je toch na?


lodewijk schreef op 28-9-2005:
wat een slappe koek story


jwm feller schreef op 11-4-2005:
geloof ik niet.een man van 130 kilo bij een oud omaatje van 40 kilo.dragers zijn niet gek.


Johnson schreef op 13-10-2003:
Mooi verhaal, en een goeie tip ook, als ik ooit nog van iemand af moet weet ik nu hoe.
Hartstikke bedant!