DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 06-10-2003
ZELFMOORD OP PODIUM WORDT UITGESTELD

Ook om een manier om aandacht te vragen voor de wens waardig te mogen sterven in Amerika. Een concert van de rockband Hell on earth afgelopen zaterdag in Florida zou worden afgewisseld met de live beelden van een zelfdoding van een ongeneeslijke zieke fan.


Het concert is echter uitgesteld omdat de rechter in Florida de uitzending van deze beelden heeft verboden. Bij doorgang van het optreden zouden de bandleden worden vervolgd wegens hulp bij zelfdoding.

De fan wil met een publieke zelfdoding de aandacht vestigen op de wens van ongeneeslijk zieke mensen om waardig te sterven. In een schriftelijke verklaring laat hij weten de voorkeur te geven aan euthanasie onder toezicht van een arts, wat volgens de Amerikaanse wetgeving strafbaar is.

Zanger Billy Tourtelot had al eerder laten weten dat de band had ingestemd met het verzoek van de fan omdat ze ‘achter het recht om waardig te sterven staat’. Een en al idealisme van de bandleden dus. Hoewel sensatiezucht hen ook niet vreemd is. De band heeft eerder tijdens optredens seks met koeien gehad en gepureerde ratten gedronken. Een van hun bekendere songs heet Raped by the virgin Mary.

Het concert en de zelfdoding zijn uitgesteld. De site van Hell in earth, www.hellonearth.net is al enkele dagen onbereikbaar wegens overbelasting.

Terug naar archief...