DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 13-09-2003
CHINA VOOROP: UITVAARTWINKELS

Het aantal uitvaartwinkels dat schoorvoetend hun intrede heeft gedaan in Nederland, valt op één hand te tellen. In China daarentegen heeft elk uitvaartcentrum een business area waar nabestaanden zaken als urnen, lijkwades, kisten en dergelijke kunnen bekijken en kopen.


Tianjin Qinyuan Cemetery gaat een stapje verder. Hier staat een moderne informatiezuil opgesteld, inclusief touchscreenbediening, voor informatie over en verkoop van graven. Iets voor de Nederlandse begraafplaatsen?

Het is één van de productinnovaties die Peter van Schaik (directeur van Uitvaart.nl) aantrof op zijn studiereis naar China. In de Nederlandse uitvaartwereld gebeurt genoeg de laatste jaren, ook op het gebied van de productvernieuwing, maar in China zijn ze vaak al veel ‘verder’. Van Schaik behandelt een aantal sprekende voorbeelden daarvan. Eerder kwamen de persoonlijke oven, de milieubewuste oven en een registratiesysteem van overledenen ter sprake.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


jose visser schreef op 3-9-2006:
prima,ik wil zelf ook een uitvaartwinkel openen,misschien kunt U mij advies geven ? vriendelijke dank,jose visser


G.leeuw schreef op 30-3-2006:
Ja ik ben het er mee eens dat er meer winkels moeten komen, omdat de behoefte aan shopping ( dood ) er zijn zozeel mogelijkheden met betrekking tot bestemmingen en keuze in hoe wil ik mijn uitvaart regelen. Wij openen op 15 april a.s een uitvaart winkel in Steenbergen Nbr.


Marinus Wijnsma schreef op 12-11-2003:
Het is de hoogste tijd dat we in ons land meer uitvaartwinkels komen