DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 20-07-2003
GOUDEN TANDEN OPGRAVEN?

Mijn schoonmoeder is in april begraven in een familiegraf. Een week na de begrafenis ging de zoon de bloemen water geven en de grond harken, tot zijn verbazing kwamen er met het harken diversen beenderen tevoorschijn. Wij hebben hierover een gesprek gehad met het kerkbestuur en dat zegt: gooi de resten maar in de knokenput. Is het verstandig om gerechtelijk te procederen?


Bent u nog geen fan van mr W.G.H.M. van der Putten, juridisch adviseur te Wassenaar? Hij beantwoordt vragen zoals bovenstaande op de site uitvaart.nl. Elke vraag over het recht en de regels rond overlijden, begraven en cremeren kan aan hem worden gesteld. En dat gebeurt dan ook. Het is onwaarschijnlijk wat voor een leed zich nog afspeelt op en rond het graf en de urn.

Zoals: Kan de partner van een overledene - tegen eerder gemaakte afspraken met familieleden in - de overledene zomaar laten opgraven en overbrengen naar zijn woonplaats? Ook al willen de familieleden dat niet?

Mag de dochter van een overledene na de ruiming van het graf de gouden tanden van haar vader hebben?

Hallo, ik wilde graag weten of ik mijn grootste vriend, mijn kat, mee kan nemen in mijn kist zodat we samen begraven kunnen worden?

Wie meer wil weten:
Zie het juridisch advies op uitvaart.nl

Terug naar archief...