DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 22-06-2003
BALSEMVLOEISTOF ALS DRUG

Zoín raar bericht waarvan er wel meer op internet te vinden zijn, deze staat er al een tijdje: Texas Commission on Alcohol and Drugs Abuse (TCADA) heeft in 1998 onderzoek laten doen naar het gebruik onder jongeren van balsemvloeistof, in combinatie met marihuana en tabak, als een drug.


Het gaat om marihuana- of gewone sigaretten die in balsemvloeistof worden gedoopt. Dat wordt fry genoemd. Daar is dan ook nog phencyclidine (PCP), ook wel angeldust genoemd, aan toegevoegd. De balsemvloeistof is afkomstig van mortuaria of uitvaartcentra, of is rechtstreeks bij chemische bedrijven gekocht. Balsemvloeistof is een samenstelling van formaldehyde, methanol, ethanol, en andere oplosmiddelen.

Gebruikers van fry vertellen dat de drug leidt tot euforie of razernij, psychedelische verschijningen, slapeloosheid en vergeetachtigheid over hun gedrag. Veel gebruikers spreken van hallucinaties. Ze zien kleuren en patronen en Ďdingen die er niet zijní. Negatieve effecten van fry zijn paniekgevoelens, paranoia en desoriŽntatie.

Wie het hele bericht wil lezen: http://www.prc8.org/ht_special/fry.html

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


W.Woestenburg schreef op 6-7-2003:
In de kranten van 7-7-2003 kon men lezen dat de huidige maatschappij en cultuur, die voornamelijk door jongeren wordt gedomineerd, over een 20-tal jaren zal worden overgenomen door de "ouderen" onder ons. Dit door een afnemend aantal geboorten en een betere gezondheid van de "oudere" mens. Hoe zou dat nou precies in elkaar zitten?!


Speck schreef op 24-6-2003:
Nou, beste "IK", het schijnt wel zo te zijn dat het gedeelte van de hersenen, waar door samenvoeging van letters woorden gemaakt worden, ernstige schade kan ondervinden van het gebruik van gecombineerde geestverruimende middelen.....


ik schreef op 23-6-2003:
nja het moet dan maar hť maar een jointje kan toch geen kwaat