DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 22-06-2003
BALSEMVLOEISTOF ALS DRUG

Zoín raar bericht waarvan er wel meer op internet te vinden zijn, deze staat er al een tijdje: Texas Commission on Alcohol and Drugs Abuse (TCADA) heeft in 1998 onderzoek laten doen naar het gebruik onder jongeren van balsemvloeistof, in combinatie met marihuana en tabak, als een drug.


Het gaat om marihuana- of gewone sigaretten die in balsemvloeistof worden gedoopt. Dat wordt fry genoemd. Daar is dan ook nog phencyclidine (PCP), ook wel angeldust genoemd, aan toegevoegd. De balsemvloeistof is afkomstig van mortuaria of uitvaartcentra, of is rechtstreeks bij chemische bedrijven gekocht. Balsemvloeistof is een samenstelling van formaldehyde, methanol, ethanol, en andere oplosmiddelen.

Gebruikers van fry vertellen dat de drug leidt tot euforie of razernij, psychedelische verschijningen, slapeloosheid en vergeetachtigheid over hun gedrag. Veel gebruikers spreken van hallucinaties. Ze zien kleuren en patronen en Ďdingen die er niet zijní. Negatieve effecten van fry zijn paniekgevoelens, paranoia en desoriŽntatie.

Wie het hele bericht wil lezen: http://www.prc8.org/ht_special/fry.html

Terug naar archief...