DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 20-04-2003
UITVAARTMUSEUM WIL ANDERE NAAM

Het komt steeds dichterbij, het moment dat de deur van het Nederlandse uitvaartmuseum opengaat. Een nieuwe stap is gezet, in de vorm van een beleidsplan over de periode 2003-2007: Een museum dat de dood tot leven brengt.


Uit het beleidsplan komt onder andere naar voren dat het museum naast de vaste opstelling één of twee keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling wil organiseren. Bijvoorbeeld over 'aids en het moderne rouwritueel', 'kind en dood in verleden en heden' of 'Halloween: griezelen met de dood'.

Het museum wil 'de funeraire cultuur in Nederland in de breedste zin van het woord bestrijken, vanuit een actualiserende, in het leven staande invalshoek.' De naam Uitvaartmuseum lijkt daarvoor minder geschikt, zo staat in het beleidsplan geschreven. Samen met 'pr deskundigen' zal worden gezocht naar een nieuwe naam. Een naam die niet alleen de inhoud dekt, maar ook marketingtechnisch mogelijkheden biedt. Maar niet alleen pr deskundigen kunnen namen verzinnen. Wie een goed idee heeft, neem contact op met het Stichting Nederlands Uitvaartmuseum

Terug naar archief...