DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 12-03-2003
MAAR SLECHTS ééN TIJDSCHRIFT OVER DE DOOD

Boeken over de dood zijn er meer dan genoeg. Tijdschriften over de dood daarentegen, daarvan was er maar één - in Nederland, en waar ook ter wereld.


En dat is natuurlijk Doodgewoon. ‘Is’, want het papieren tijdschrift mag dan weliswaar in 2001 zijn opgeheven, de meeste nummers zijn nog steeds verkrijgbaar. Hier op de site is van elk nummer een uitgebreide inhoud beschikbaar.

En wie toch liever het tijdschrift in boekvorm leest, kan aan zijn trekken komen door de bundel Doodgewoon. Doodscultuur en uitvaartmanieren aan te schaffen, waarin het beste, leukste, mooiste, vreemdste, boeiendste en nog veel meer ‘-stes’ uit zeven jaargangen Doodgewoon te vinden is. Met bijdragen van onder andere Ronald Giphart (auteur van het boekenweekgeschenk), Esther Jansma, Bert Keizer (auteur van één de vier boekenweekessays), Ed Schilders en Karin Spaink. Het boek is verschenen bij de Walburg Pers en te bestellen in de boekhandel, isbn 90 5730 170 9, €

Waarom Doodgewoon als papieren tijdschrift is opgeheven en alleen nog digitaal verkrijgbaar is, staat te lezen in Leven na de dood(gewoon) - hoe het begon en waarom het ophield.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Quattyundilia schreef op 25-4-2011:
Bedankt voor de interessante informatie