DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 14-02-2003
DE LAATSTE RUIMTE

‘De laatste ruimte’ is een imaginaire ruimte waar men zich begeeft voordat deze wereld verlaten wordt. Het is een ruimte voor de laatste fase in dit leven, die tussen het leven en de dood.


Tot en met 24 februari 2003 in de Oude Kerk te Amsterdam: ‘De laatste ruimte’, een project van RUIM.

Negen kunstenaars hebben in de Oude Kerk de ruimte vorm gegeven, waarin zij de laatste momenten van hun leven zouden willen doorbrengen. De kunstwerken/ruimtes variëren van installaties tot performances. De deelnemende kunstenaars zijn: Muzu Ebbing, Elise Griede, Frank Havermans, Ingrid Nordt, Jeannette van Raaij, Sander Rood, Gert-Jan Stam, Elaine Vis en Jake de Vos.

RUIM is opgericht door beeldend kunstenaars. RUIM heeft geen vaste verblijfplaats, organiseert kunsttentoonstellingen op verschillende locaties, met als leidraad 'locatie als inspiratie'. De locaties hebben een openbaar karakter, waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn.

‘De laatste ruimte’, 14 tot en met 23 februari 2003 in de Oude Kerk, Oudekerksplein 23 te Amsterdam. Ma t/m za van 11.00 uur tot 17.00 uur, zo van 13.00 tot en met 17:00 uur. www.stichtingruim.nl.

Terug naar archief...