DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 12-10-2002
HERKOMST KIST CLAUS OFFICIEEL NOG NIET BEVESTIGD

Het gonst binnen de uitvaartwereld al dagen van de geruchten, die eigenlijk helemaal geen geruchten zijn, maar op bevel van de RVD nog wel die status hebben, omdat betrokkenen geen uitspraken mogen doen. Niets mogen bevestigen noch ontkennen. Maar neemt u van ons aan, de kist waarin prins Claus ligt opgebaard is geproduceerd door P. van Wijk & Zoon Grafkistenfabriek.


Peter van Wijk kennende, adjunct-directeur van de grafkistenfabriek, zijn hij en zijn werknemers beretrots. Jammer dat hij er niets over mag zeggen, of reclame mee maken. En ook jammer dat de kist tot nu toe onzichtbaar is gebleven onder de Nederlandse vlag, want het is ongetwijfeld een ‘prachtexemplaar’. Maar helaas, hij mag niets beschrijven, zeggen, toegeven, ontkennen...

En zo kan het ook bijna niet anders dan dat prins Claus is gebalsemd door Bas de Leng, een van de weinig erkende Nederlandse thanatopracteurs, en in ieder geval de bekendste.

Ook bekend, hoewel niet door de RVD bevestigd, is dat de uitvaart wordt verzorgd door de Haagse uitvaartonderneming Innemee & Zonen. Een gerenommeerde Haagse uitvaartonderneming, met oude banden met het koninklijk huis.

Terug naar archief...