DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 30-09-2002
ALLEEN VOOR MKZ-SLACHTOFFERS

Hij bestaat echt: de MKZ Dierenbegraafplaats. Weliswaar digitaal, maar keer op keer blijken de ‘voorspellingen’ van dood.nl uit te komen.


In de serie ‘fictieve uitvaartberoepen en -bezigheden’ berichtten wij meer dan een jaar geleden over een begraafplaats voor MKZ-slachtoffers. ‘Bij een goede rouwverwerking hoort een plek waar je naar toe kunt om de overledene te bezoeken en gedenken,’ stond te lezen. Boer Driessen die een ‘symbolische begraafplaats’ voor overleden vee had opgericht, waar boeren met hun verdriet om het afgevoerde en afgemaakte vee heen konden om monumentjes, grafstenen en andere herdenkingstekens op te richten, bestond niet echt.

Maar zo gek was het idee niet. Bedacht ook Dafne Westerhof. Zij richtte de MKZ Dierenbegraafplaats op.

De begraafplaats is bedoeld voor de ‘duizenden mensen en kinderen die onder dwang hun geliefde dieren moesten afstaan’. Op de MKZ Dierenbegraafplaats kunnen de ‘300.000 kerngezonde koeien, varkens, schapen, geiten en herten die werden geruimd een gezicht en een plek krijgen’. Op de begraafplaats zijn gedenktekens opgericht, met foto’s van dieren en hun verhaal.

Vrijdag 4 oktober, dierendag, praat Theodor Holman in boekhandel Scheltema in Amsterdam in een live marathon interview met Dafne Westerhof. Boekhandel Scheltema is te vinden aan het Koningsplein (vanaf CS met tram 1, 2 en 5). Het interview vindt plaats op de eerste verdieping, in het 'petit cafe' tussen 13.00 uur - 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Wat de serie ‘fictieve uitvaartberoepen en -bezigheden’ betreft, al eerder bleek de dierenuitvaartondernemer oftewel huisdier-uitvaarder tot leven te zijn gekomen.

En de
uitvaartconferencier
bleek, in de gedaante van Hans Teeuwen, gewoon op Herman Broods uitvaart op te treden.

Ook regisseurs en producenten voor de ‘film van uw leven’ blijken her en der in het land werkzaam te zijn.

De overige fictieve uitvaartberoepen en ‘bezigheden’:
Sterfstyliste Isabelle Feenstra;
Zelfhulpkring 'Het wiel' helpt u van uw rouwnijd af.
Rouwkosteres Yo Linn Foster;
Uitvaartchoregraaf Michel de Lange;
Uitvaart-dotcommer Maurice van Vleuten;
Creatief rouwtherapeut Jankees Wrongelmans;
Anna-Lette Vroegindeweij, ASsistent;
Recruiter Henk Dorenbosch, de eerste uitvaartbemiddelaar van Nederland;
Grafbezoeker Vivelien Vreeswijk;

Terug naar archief...