DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-06-2001
ONVERWERKTE ROUW EN AURA'S

De dood hoort er tegenwoordig helemaal bij op televisie. Enkele weken terug liet Jacobine Geel ons zien hoe medelanders met de dood omgingen en mochten we zelfs getuige zijn van het kisten van een overledene, kort daarna werd uitvaartonderneemster Monica Zeegers op ongelukkige wijze geportretteerd, deze weken kunnen nabestaanden elke zondag hun hart uitstorten bij de KRO in Nirvana en paranormaal begaafde kinderen bij de VPRO vertellen over aura's en hun dode oma naast het bed.


In Nirvana draait het vooral om onverwerkte rouw. Mensen vertellen hun verhalen over een dode waar ze (nog) geen afscheid van hebben kunnen nemen. Dat kan soms obsessieve vormen aannemen. In de eerste aflevering bijvoorbeeld vertelde de moeder van Caroline Pino, die in 1996 in Frankrijk vermoord langs de kant van de weg werd gevonden, dat haar hele leven nog steeds om haar overleden dochter draait. Tot irritatie en verdriet van haar man en haar andere twee dochters. Vooral die laatste uiten zich op niet mis te verstane wijze tegen programmamaakster Tineke de Groot, bekend van Spoorloos.

Nirvana, tot en met 8 juli elke zondag om 20.16 uur op Nederland 1.

In Villa Achterwerk zendt de VPRO enkele zondagen lang het programma 'Wat jij niet ziet' uit. Hierin vertellen paranormaal begaafde kinderen over hun ervaringen, die door anderen (volwassenen en kinderen) niet altijd begrepen worden.

'Wat jij niet ziet', tot en met 1 juli elke zondag in Villa Achterwerk om 9.58 uur op Nederland 3.

Terug naar archief...