DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 05-09-2002
ORIGINELE EN HANDIGE LAATSTE WIL

De beste ideeën zijn meestal heel eenvoudig. Waarbij je denkt: waarom heeft niemand dat eerder bedacht. De ‘Wilsbeschikking’ van Chantal Hendriksen is niet alleen eenvoudig bedacht, maar ook mooi en handzaam uitgevoerd.


‘Ik ben dood’ staat duidelijk op de eerste pagina van het kleine, handzame boekje (van circa tien bij negentien centimeter en elf centimeter dik). Het boekje bevat 371 kaarten waarop teksten staan die de laatste wil van iemand samenvatten. Bijvoorbeeld: ‘Het maakt me niet uit waar ik opgebaard word’. Of: ‘Ik wil dat een schoonheidsspecialiste mijn laatste verzorging doet’. ‘Ik wil in 3-delig pak met mijn nike’s eronder.’ ‘Ik wil klassieke bloemstukken.’ Duidelijke aanwijzingen voor nabestaanden en uitvaartondernemers. De kaarten kunnen worden uitgescheurd langs een geperforeerde rand waarna een strook achterblijft.

Het zijn praktische teksten, zoals ‘Ik heb een uitvaartverzekering’, waarbij dan de naam van de verzekering, het polisnummer et cetera kan worden ingevuld, maar ook uitspraken die degene van wie het boek is (de toekomstige overledene) tot denken aanzet over eigen opvattingen over de dood en daar nuances in aan te leggen. Zoals: ‘Ik geloof in een God’, ‘Ik ben joods geboren’, ‘Ik ben joods’. Of die de nabestaanden op het spoor zetten van de juiste toon van een afscheidsbijeenkomst: ‘Ik geloof in mezelf.’‘Ik wil een advertentie in de Trouw.’ of ‘Ik wil een advertentie in de De Telegraaf.’

De wilsbeschikking kost 50 euro en kan besteld worden via chose@planet.nl

Terug naar archief...