DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 28-04-2011
IN HET ARCHIEF: LEUKE VAKANTIEUITJES

De dood als toeristische trekpleister of amusementsvorm, er valt genoeg te beleven. Van cultuur-historische bezoekjes aan begraafplaatsen tot vaste tentoonstellingen van preparaten op sterk water. Van bezoeken aan catacomben met of zonder knekels tot aan het spokenhuis op de kermis. Hier 3 uitstapjes uit het archief die nog steeds actueel zijn.


Bewaar een bezoekje aan de Limburgse natuurbegraafplaats Bergerbos voor een mooie zomerdag.

Iets verder weg en geschikt voor een lang weekend of een weekje: de mummies in de catacomben van de Capucijners in Palermo (Sicilië), met als absoluut hoogtepunt: Rosalia Lombardo.

Ook nog steeds een grote publiekstrekker: de tentoonstelling Körperwelten. Maar daarvoor zult u naar Des Moines, St. Louis, Chicago (USA), Taipei, Denemarken of Keulen (geplastificeerde dieren!) moeten, kijk op: huidige tentoonstellingen

Het hele archief

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


W.Woestenburg schreef op 1-5-2006:
Iets dichterbij, de mummies in
Wiewerd. (Friesland)


Pedro Groot Bleumink schreef op 25-6-2003:
Ik denk dat je de dood als zodaning moet accepteren, en dus zeker na de dood moet stoppen om de mens te gebruiken als exploitatiemiddel