DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 24-01-2017
JONGE ONTWERPERS OVER DOOD EN ARCHITECTUUR

Zondag 5 februari opent in de Tuinzaal van Museum Tot Zover de tentoonstelling Visiting Hours. Tegelijk eindigt de expositie Best of Class 1 over dood & architectuur. De makers vertellen over hun project en architect en docent Chris Scheen geeft een inleiding.

Het einde van Best of Class I wordt gevierd met een inhoudelijk programma. De ontwerpers vertellen over hun project en gaan daarover graag met u in gesprek. Best of Class I toont een aantal innovatieve architectonische concepten die een frisse blik werpen op onze omgang met de dood in ruimtelijke context. Pas afgestudeerde architecten en ontwerpers van verschillende opleidingen zoeken grenzen op en plaatsen hospice, crematorium en begraafplaats midden in de samenleving.

In de Tuinzaal opent Visiting Hours met foto’s van Audrius Kriauciunas. Kriauciunas fotografeerde voor Visiting Hours aula’s van uitvaartcentra, aula’s die met hulp van licht aangepast kunnen worden aan persoonlijke wensen. De kunstenaar onderzoekt in zijn werk de relatie tussen ruimte en functie, vooral van ruimtes met een openbaar of semi-openbaar karakter. Audrius Kriauciunas (Kaunas, Litouwen, 1986) studeert aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag.

Chris Scheen, architect en docent aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam, geeft een inleidende presentatie. Hij vertelt over de relaties tussen architectuur, de dood en de omgeving. Moderator is Guus Sluiter, directeur van Museum tot Zover. Het programma begint stip om 14.30 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren. Men betaalt de toegang tot het museum (Museumkaart gratis), maar het evenement zelf is gratis. Ook de koffie en cake is gratis.
Terug naar archief...