DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 08-09-2015
UITVAARTMUSEUM ZOEKT POST-MORTEMFOTO’S

Selfies met overledenen zorgen regelmatig voor ophef in de media. Maar is deze ophef terecht? Het Nederlands Uitvaartmuseum Tot Zover toont vanaf 2 november ‘Post Mortem’ over geschiedenis en toekomst van de post-mortemfotografie.


Naast ruim honderd foto’s uit de historische collectie van de Engelse verzamelaar Paul Frecker worden moderne beelden getoond. Deze recente foto’s zijn gemaakt door uitvaartfotografen of door nabestaanden zelf met hun digitale camera of smartphone.

Iedereen kan bijdragen. Het museum roept op om eigen foto’s van overleden dierbaren op te sturen (print of digitaal). Ze worden dan onderdeel van de expositie en alleen daarvoor gebruikt. Stuur ze per post of naar administratie@totzover.nl. Inzenders krijgen dan een bevestiging met daarin de voorwaarden voor het gebruik.

Post Mortem toont foto’s gemaakt op de moeilijkste momenten van ons leven. Vroeger waren het in veel gevallen de enige foto’s die men had van een overleden echtgenote of kind. Tegenwoordig zijn het getuigenissen van een belangrijk moment in ons leven. Het zijn ontroerende beelden, gemaakt uit liefde.

Terug naar archief...