DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 29-04-2014
HARRY MENS BEGINT CREMATORIUM

Harry Mens, o.a. presentator van Business Class, begint in een vervallen bollenschuur in Lisse een crematorium. "Het mooiste crematorium van Nederland," zegt hij tegen De Telegraaf.


Er komen twee aula’s met 70 en 180 stoelen en twee ontvangstruimtes die ook kunnen worden samengetrokken. Rond de aula’s verschijnt een siertuin van Dick Beijer in gepaste, witte tinten. Een stiltetuin met witte bloemen, spierwitte berken en roomwitte annabella’s.

De gemeente heeft groen licht gegeven voor de verbouwing. Mens wil het crematorium in september 2015 openen. De presentator ergert zich aan de huidige gang van zaken in de uitvaartbranche vertelt hij in De Telegraaf: "Het is vaak lopendebandwerk bij de bestaande crematoria. Daar heb ik me vaak aan gestoord. Een afscheid mag vijf kwartier duren, dan komt de volgende. Wij doen er straks geen tien per dag, maar vier. En daarvoor mag per overledene drie uur de tijd worden genomen. Zoveel tijd zal niet iedereen nodig hebben, maar als men wil, dan kan het!"

Terug naar archief...