DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 25-03-2014
EERSTE BRABANTSE NATUURBEGRAAFPLAATS OP MONUMENTAAL LANDGOED

Op Landgoed Baest, dat in 1997 werd uitgeroepen tot het mooiste landgoed van Noord-Brabant, kan vanaf nu een laatste rustplaats worden gevonden op Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest.


Landgoed Baest start officieel met Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest. Met deze natuurbegraafplaats is Landgoed Baest het eerste Brabantse monumentale landgoed waar ook begraven mag worden.

De begraafplaats dankt zijn naam aan het bos dat al eeuwen zo wordt genoemd. Oude kaarten geven zelfs aan dat op die locatie grafheuvels lagen die waarschijnlijk dateren uit de Bronstijd. De gewijde sfeer is kenmerkend voor Landgoed Baest, aldus Roland Pessers, manager Landgoed Baest. Stilte, rust en contemplatie staan hoog in het vaandel. Het landgoed heeft de status van 'Rijksmonument Complex Historische Buitenplaats'.

Om het woeste en natuurlijke karakter van het bos intact te houden worden er geen grafmonumenten geplaatst. Met GPS-apparatuur kunnen nabestaanden altijd het graf van hun dierbare terugvinden.

Terug naar archief...