DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 21-06-2002
NIEUWE TREND BEGINT IN HOLLYWOOD

Als een aantrekkelijke investering, zo worden begraafplaatsen in ons land nog nauwelijks gezien, de meeste begraafplaatsen zijn gemeentelijk of worden beheerd door een parochie. Slechts enkele begraafplaatsen zijn geprivatiseerd, meestal in handen van een grote uitvaartverzekering. Voor zakenlieden die begraafplaatsen opkopen, exploiteren en er hun winst uithalen moeten we vooral in Amerika zijn.


Wat doe je met een begraafplaats die zo goed als bankroet is? Je koopt het op en maakt er een toeristische attractie van. Dat is geen slecht idee, zeker niet als het gaat om het Hollywood Forever Memorial Park, opgericht in 1899, dat ‘vergeven' is van graven van filmsterren uit de begindagen van Hollywood, waaronder die van Douglas Fairbanks sr., Douglas Fairbanks jr., Janet Gaynor, Jayne Mansfield, Harry Cohn, Tyrone Power en Rudolph Valentino. De gebroeders Brent en Tyler Cassity kochten de Hollywoodse begraafplaats, plaatsten er videoschermen waarop het levensverhaal van de beroemdheden wordt verteld en blies de begraafplaats zo nieuw leven in.

Maar wat goed is voor beroemdheden, is ook goed voor de gewone man. "Tenslotte is iedere overledene beroemd voor zijn familie en vrienden," vertel Brent Cassity op CNN. "Het leven van de overledene is voor de nabestaanden belangrijker dan het leven van welke beroemdheid dan ook. Waarom zou deze dan niet op dezelfde manier herinnerd mogen worden?" Dus hebben de broers een videoruimte ingericht op de begraafplaats waar iedereen die dat wil nu alvast zijn eigen levensverhaal op video kan zetten of een in memoriam voor een inmiddels overledene. Je kunt het zo lang en duur maken als je wilt. De video wordt opgedeeld in hoofdstukken. Elk hoofdstuk kost $ 395,-.

Het is de bedoeling dat deze videodienst in de toekomst ook wordt aangeboden op de overige zeven ‘memorial parks' in de VS die de gebroeders Cassity bezitten. Tevens exploiteren ze www.forevernetwork.com, een site waar mensen hun levensverhaal ‘voor altijd' kunnen onderbrengen.
Terug naar archief...