DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 20-11-2013
3E SCHRIJVERSGRAF GERESTAUREERD

Het graf van W.G. van de Hulst (1879-1963) is het derde schrijversgraf dat is gerestaureerd door het fonds ‘Perzik van Onsterfelijkheid’.


Van de Hulst was zoon van een steenhouwer en groeide op tussen begraafplaats Soestbergen en Kovelswade aan de Gansstraat in Utrecht. Hij schreef meer dan 100 kinderboeken en werd in 1963 onder overweldigende belangstelling op begraafplaats Soestbergen begraven.
De plek is zelf door van de Hulst uitgezocht vanwege de aanwezigheid van een grote larix. Diezelfde boom had door de jaren heen met zijn wortels de grafsteen omhooggeduwd en door lekkend hars vervuild. De steen is weer recht gelegd, schoongemaakt en de letters weer ingeverfd. De familie die bij de presentatie op 21 september jongstleden aanwezig was, heeft op het graf een boek van hardsteen laten maken, met de titel van Van de Hulsts eerste kinderboek: Peerke en zijn kameraden.

Het fonds Perzik van Onsterfelijkheid is een samenwerking van de Koninklijke Boekverkopersbond en het Prins Bernhard Cultuurfond en zoekt nog verwaarloosde graven van schrijvers die opgeknapt moeten worden. (Tekst en foto: Ada Wille)

Eerdere graven die zijn opgeknapt:
Graf van Albert Verwey

Graf van Jacques Perk

Terug naar archief...