DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 02-11-2013
WEVERSLO VASTGELEGD

Op uitnodiging van de stichting landgoed Weverslo exposeren 53 fotografen uit Brabant, Limburg, Noord Holland en Duitsland hun indrukken van de natuur en het natuurbegraven op Weverslo. De expositie is het resultaat van vier workshops die tot een selectie van 200 foto’s hebben geleid. Die vertellen samen het verhaal van Weverslo.


Vanuit 53 verschillende invalshoeken wordt duidelijk hoeveel er te zien en te beleven is op Weverslo. De expositie toont de grote variatie aan flora en fauna, sfeervolle en intieme plekjes, de natuurlijkheid van de grafmarkeringen, de sfeervolle landschappelijke doorkijkjes en verscheidenheid aan bospaden en voorzieningen.

Sinds op het landgoed de natuurbegraafplaats is geopend, heeft de natuur zich ontwikkeld tot een bos vol verhalen. Die gaan over gevoelens en indrukken van de begrafenissen, de herdenkings- en herinneringsbijeenkomsten en de vele individuele en kleine momenten die daaromheen ontstaan.

Het verhaal van Weverslo wordt verteld aan de hand van vijf thema’s: het landschap, de natuur, de natuurgraven, de Muzen en de verbindingen van Weverslo. Naast de foto’s zijn er ook informatieve teksten en persoonlijke notities van de fotografen die het verhaal van Weverslo in woorden weergeven.

Met begeleiding van bioloog en natuurfotograaf Paul van Hoof hebben in totaal 66 amateurfotografen deelgenomen aan de workshops natuurfotografie die in augustus en september zijn gehouden. 53 deelnemers hebben vervolgens beeldmateriaal ingezonden voor de expositie. Tijdens de expositie is er elke zaterdag om 11.00 uur een rondleiding op landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo. Aanmelden kan op de expositie of via natuur@weverslo.nl

De expositie loopt van 9 november tot en met 22 december , op de zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 17.00 uur in Villa Weverslo, Stationsweg 65 in Venray.

Terug naar archief...