DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 28-09-2013
WANDELROUTE OP WESTERVELD

Nieuw op begraafplaats en crematorium Westerveld te Driehuis: de wandelroute ‘Ontdek Westerveld’, die vertelt over de historie van deze funeraire plek.


De wandelroute voert langs informatieborden door het gedenkpark. Er is daarop onder meer te lezen over de oprichting in 1888, de aanleg van het landgoed door de bekende landschapsarchitect Louis Paul Zocher, de bouw van het eerste crematorium in 1913, de rouwtrein die reed tussen Amsterdam en Driehuis, de bijzondere architectuur en Westerveld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is er aandacht voor bijzondere monumenten van onder andere Multatuli, Anthony Fokker, Aletta Jacobs en Pim Fortuyn.

Westerveld

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


B. Boema schreef op 8-4-2015:
Ik ben op zoek naar informatie over het volgende:
Een familielid is tijdens de tweede wereldoorlog omgekomen in Kamp Anersfoort en werd in crematorium Westerveld gecremeerd, waarna de urn met asresten aan Duitse militairen werd meegegeven. Uit documentatie van Westerveld weet ik dat dit vaker gebeurde. De reden waarom is mij onbekend. Graag hoor ik hier meer over. De asresten van mijn oudoom zijn overigens spoorloos. Groeten, Bert Boerma