DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 12-09-2013
HILLIG MEER GEOPEND

Op vrijdag 6 september was de officiŽle opening van natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext. Een dag later lieten 2.000 geÔnteresseerden zich informeren en inspireren, tijdens de eerste Inspiratiedag. "De opkomst tijdens de Inspiratiedag was overweldigend," aldus directeur Chris Schreve.


De opening vond plaats in aanwezigheid van o.a. voorzitter van het Nationaal Groenfonds professor mr. Pieter van Vollenhoven. Van Vollenhoven roemde het initiatief voor natuurbegraafplaats Hillig Meer, hij roemde het doorzettingsvermogen van de oprichters en noemde hij de natuurbegraafplaats inspirerend en ondernemend.

Medeoprichter Dolf van der Weij legde in zijn toespraak uit, hoe het idee van de natuurbegraafplaats is ontstaan en hoe de succesvolle combinatie met natuurbeheer tot stand kwam: "Onze missie is, om natuur en mens dichter bij elkaar te brengen. Re-integratie van mens en natuur is hard nodig." Tijdens de opvoering van de Drentse Sage over leven en dood verrichte burgemeester Eric van Oosterhout de officiŽle openingshandeling, door een schaal met aarde terug te geven aan het Hillig Meer (Heilige Meer).

De hoge opkomst op de Inspiratiedag illustreert volgens Schreve de toenemende interesse voor een groene uitvaart. In een veelzijdig programma konden bezoekers vanaf 12 uur kiezen uit verschillende wandelingen, rondleidingen, workshops, lezingen en demonstraties. Een oude bomenlaan van het Landgoed was ingericht als informatiemarkt, met diverse stands gericht op een groene uitvaart. Daarnaast kon men genieten van Drentse streekproducten, muzikale optredens en de opvoering van een oude Drentse Sage over leven en dood (zie foto).

www.hilligmeer.nl

Terug naar archief...