DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-08-2013
INSPIRATIE OPDOEN OP NATUURBEGRAAFPLAATS

Op 7 september organiseert Natuurbegraafplaats Hillig Meer, gelegen op de Drentse Hondsrug, een Inspiratiedag. Iedereen is welkom.


Hillig Meer heet ge´nteresseerden welkom voor de rondleidingen om 13:00 uur en om 16:00 uur en een toelichting over de bossen, vennen en heidegebieden in de omgeving. Er is volop gelegenheid tot vragen stellen aan de initiatiefnemers, de imker en de bosbeheerder van Hillig Meer.

Een natuurbegraafplaats is een eeuwigdurend grafrecht, op een zelfgekozen plek, midden in de natuur. Het is ook een natuurlijk graf: zonder zerk, kruis of traditionele bloemenkrans maar met veldbloemen en zwerfkeien. Duurzame toeleveranciers laten zien wat er wel en niet mogelijk is voor een natuurbegrafenis op Hillig Meer met gedenkkeien, veldbloemen, biologisch afbreekbare urnen, wades en kisten gemaakt van het FSC-hout van het landgoed.
Een natuurbegraafplaats is niet voor iedereen: het is een duurzame en zeer persoonlijke keuze.

Natuurbegraafplaats Hillig Meer is opgericht voor het behoud van het plaatselijke natuurgebied, het natuurlijke erfgoed voor volgende generaties. Het gebied herbergt vennen, heide, bossen en vijfduizend jaar oude grafheuvels. Het landgoed is deels natuurbegraafplaats en deels stiltegebied. Hillig Meer produceert ook verantwoord hout met het keurmerk van FSC (Forest Stewardship Council).

Ge´nteresseerden zijn welkom op de Provincialeweg 2 in Eext vanaf 12.00 uur.
www.hilligmeer.nl

Terug naar archief...