DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 16-06-2013
DRIES ROELVINK ONGEWENST OP UITVAART

Nederlanders willen niet dat Dries Roelvink op hun uitvaart komt zingen. Dit blijkt uit onderzoek van Nuvema Uitvaartverzekeringen. Bij 17,3% is de volkszanger absoluut niet welkom op de uitvaart. Dat maakt Roelvink verreweg de minst populaire uitvaartartiest.


Marco Borsato is het meest geliefd als uitvaartartiest. Ongeveer 7% wil wel uitgevaren worden onder begeleiding van zijn live stemgeluid.

Het onderzoek gaf opvallende resultaten. Sommige resultaten lijken tegenstrijdig. Zo is Paul de Leeuw ook vaak niet welkom, terwijl hij toch al jaren met zijn liedje De Steen in de lijst met meest gedraaide uitvaartmuziek staat. Borsato staat ook al tijden met verschillende nummers in de lijst met meest gedraaide uitvaartmuziek, zoals Het water en Afscheid nemen bestaat niet.

Na Borsato volgden Ilse de Lange (6,3%) en Guus Meeuwis (5,9%). Uit de resultaten blijkt echter vooral dat Nederlanders een erg uiteenlopende smaak hebben. Ondanks de trend van live muziek op een uitvaart, wil toch nog steeds bijna een derde liever geen livemuziek op de uitvaart horen. In ieder geval niet van een bekende artiest.

Dries Roelvink is absoluut taboe op een uitvaart. Gordon is ook niet erg populair. Van de ondervraagden wilde 13,2% niet dat hij op hun uitvaart komt zingen.

De volledige resultaten en onderzoeksopzet zijn te vinden op www.nuvema.nl.

Terug naar archief...