DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 11-05-2013
HIERNA HAARLEM

Haarlem is niet alleen mooi om te wonen, maar biedt ook als laatste rustplaats mooie plekken aan zijn inwoners. Met deze boodschap wil de Spaarnestad de eigen begraafplaatsen promoten.


Vorige maand heeft de gemeente Haarlem de campagne ‘Hierna Haarlem’ gelanceerd om inwoners te wijzen op de in de gemeente aanwezige begraafplaatsen en monumentale aula’s. Een belangrijke reden voor de campagne is dat de helft van de Haarlemmers die zich laten begraven op dit moment uitwijkt naar groenere gemeenten in de omgeving van de stad, zoals Driehuis, Bloemendaal en Heemstede. En omgekeerd wil de gemeente ook benadrukken dat de plekken op de Haarlemse begraafplaatsen ook beschikbaar zijn voor mensen van buiten de stad. De boodschap wordt uitgedragen op een speciale website, www.hiernahaarlem.nl, en in gouden folder in de vorm van een grafsteen.

Uit onderzoek blijkt dat een meerderheid van de Haarlemmers de begraafplaatsen wel kent. De begraafplaats aan de Kleverlaan is het bekendst. Als Haarlemmers nu een besluit nemen over hun uitvaart kiest het grootste deel (56 procent) voor cremeren, 28 procent kiest voor begraven, de rest weet het nog niet. Van degenen die kiezen voor begraven, kiest de helft voor Haarlem en wijkt de rest uit naar de regio.

Terug naar archief...