DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 26-05-2013
CONCERTO IN MEMORIAM

Op zondag 2 juni vindt in het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) het Concerto in Memoriam plaats.


Met een bijzondere invulling van het muzikale programma staat het herdenkingsconcert in de open lucht dit jaar in het teken van 125 jaar begraafplaats en 100 jaar crematorium. Het concert is vrij toegankelijk en begint om 14.00 uur.

Het is dit jaar 125 jaar geleden dat Begraafplaats Westerveld in 1888 werd gesticht. In 1913 – en dus 100 jaar geleden - bouwde de Koninklijke Facultatieve op de begraafplaats het eerste crematorium in Nederland. Ter gelegenheid hiervan wordt een boek over de bijzondere historie van Westerveld samengesteld. Ook is er een unieke cd opgenomen met daarop een selectie van de meest vertolkte muziek tijdens een uitvaartplechtigheid in de afgelopen 125 jaar.

Sinds 1994 leverde tal van koren, orkesten en sprekers, waaronder majoor Bosshardt, Jan Terlouw en Prinses Irene van Lippe–Biesterfeld een bijdrage aan het Concerto in Memoriam. Dit jaar staat afscheidsmuziek door de jaren heen centraal. Zo worden onder meer het Largo, het Slotkoor uit de Matthäus Passion en het Ave Maria ten gehore gebracht, maar ook nummers als Amazing Grace, Land of Hope and Glory, Het Dorp, Candle in the Wind, Afscheid nemen bestaat niet en Time to say Goodbye.
De muziek wordt uitgevoerd door het internationaal bekende Westlands Mannenkoor onder leiding van Hans de Wit, het talent van het Atheneum Kamerorkest (Koninklijk Conservatorium) en de solisten Lilian Farahani en Rutger de Vries. Tijdens het Concerto in Memoriam spreekt de burgemeester van Velsen, de heer F.M. Weerwind, een Woord van Troost.

Terug naar archief...