DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 07-05-2013
10 JAAR BERGERBOS

Op pinksterzondag 19 mei organiseert natuurbegraafplaats Bergerbos o.a. samen met Dela Crematorium Tussen de Bergen en Uitvaartverzorging Willems een uitgebreide open dag.


Pendelbusjes rijden op die dag kosteloos op en neer tussen de drie locaties. Op deze dag zingen Mieke en haar dochter Petra en Marion luisterliedjes en kunt u kennis maken met diverse bedrijven die hun artikelen of diensten laten zien.

Geen kruizen, geen glad gepolijste stenen met gouden krulletters, geen geijkte rijtjes en ook geen spreuken van 'rust zacht' of 'heden ik en morgen gij', nee hier heerst de natuur en is leven en dood onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hier ervaar je de cyclus van geboren worden en sterven van heel dichtbij, door de opbloei van het voorjaar en het weer afsterven van de natuur in de herfst.

De grafbedekking bestaat uit een zwerfkei of een houtenbordje met de naam van de overledene en een eenvoudig inheems kruis siert het graf. Grafonderhoud is op de natuurbegraafplaats een onbekend woord, er hoeft niet geschoffeld geplant of gepoetst te worden, sterker nog het is niet eens toegestaan.

Graven worden niet overladen met vazen of potjes en niet afgebakend met balkjes of voorzien van bloemperkjes. Blaadjes en dennennaalden worden niet weg geharkt, dat doet de wind. Kortom de natuur mag hier gewoon haar gang gaan.

Tijdens de open dag zijn er circa 25 deelnemers bij wie u zich over hun bijzondere producten en diensten kunt laten informeren. In de middag presenteert Bergerbos samen met BV LIMBVRG een totaal nieuw Limburgs natuurproduct uit de Limburgse mergelgroeven, de mergel urn.

Natuurbegraafplaats Bergerbos is te vinden aan Roskam 7 te St. OdiliŽnberg.
www.natuurbegraafplaats.nl.

Terug naar archief...