DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 14-04-2013
HET DIGITALE LEVEN IN HET HIERNAMAALS

Google maakt het gebruikers mogelijk om data bij diverse online diensten na het overlijden automatisch te laten verwijderen. Zo hebben gebruikers eindelijk controle over data na de dood.


Google maakt het mogelijk om data uit diverse diensten na de dood automatisch te laten verwijderen. Ook kunnen gegevens doorgestuurd worden naar een vertrouwd contactpersoon. Dat kan via de nieuwe functie Inactive Account Manager.

Gebruikers kunnen voor tal van diensten aangeven wat ze willen dat er met de data gebeurt bij lange inactiviteit, dus niet alleen bij overlijden maar ook voor het geval je in coma raakt of om een ander reden langdurig de computer niet bedienen. Via de instellingspagina van het Google-account kan worden aangegeven of data verwijderd moet worden na drie, zes of twaalf maanden inactiviteit.

Voordat er iets met de data gebeurt wordt er eerst een controle-sms of e-mail naar een secundair mailadres van een eventueel overleden gebruiker gestuurd. De nieuwe functie is volgens Google vooral ontwikkeld met het oog op privacy en veiligheid.

'We hopen dat deze functie het mogelijk maakt je digitale leven in het hiernamaals te plannen. Op een bepaalde manier beschermt dat jouw privacy en veiligheid en maakt het het leven voor je nabestaanden een stuk gemakkelijker,' aldus google.

Terug naar archief...