DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 20-02-2013
VERSCHILLEN IN LEVENSVERWACHTING

Ongehuwd zijn en/of leven van een uitkering zijn factoren waardoor de levensverwachting zakt. Dit laat het CBS weten.


Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft eerder eerder uitgebracht cijfermateriaal aan een analyse onderworpen om de verschillen in sterftecijfers tussen gemeentes te kunnen verklaren.

Het CBS schrijft:
'Van de demografische variabelen is slechts voor de mannen sprake van een significant verband: in gemeenten met een laag percentage gehuwde mannen ligt de levensverwachting lager.
Religie (cultuur) heeft een klein positief effect: in gemeenten met een hoog percentage stemmers op de kleine christelijke partijen ligt de levensverwachting van vrouwen iets hoger.
In gemeenten met hoge sterftecijfers aan ziekten van het hart- en vaatstelsel en ziekten van het ademhalingsstelsel ligt de levensverwachting lager.
Van de sociaal-economische variabelen is met name het percentage mensen met een uitkering van belang. In gemeenten waar dit percentage hoog ligt, is de levensverwachting lager.'

Kijk hier voor het volledige bericht.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.