DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 16-02-2013
STEEDS MEER NATUUR-BEGRAAFPLAATSEN

De stichting Rest In Nature is van plan om in het Brabantse Schaijk een nieuwe natuurbegraafplaats te realiseren. Vorig jaar initieerde de stichting natuurbegraafplaats Heidepol op de Veluwe.


De praktische realisatie is wederom in handen van natuurontwikkelingsbedrijf Praedium uit Veghel.

Er komen steeds meer natuurbegraafplaatsen in Nederland. Op www.uitvaartmedia.com zegt Annelies Binder van stichting Rest In Nature dat de belangstelling voor natuurbegraven de komende tijd alleen nog maar groter zal gaan worden. Daarom wil de stichting een nieuwe natuurbegraafplaats realiseren in het Brabantse dorp Binder: “Natuurbegraven is een prima alternatief voor bijvoorbeeld cremeren. Dan hou je tenslotte ook niet meer over dan een urn met as. Wij willen begraven in de vrije natuur voor meer mensen mogelijk maken met onze stichting.”

René Pol van Praedium zegt op uitvaartmedia.com: “Wij zijn een club die duurzame ontwikkeling in het buitengebied mogelijk maakt. De stichting van meneer en mevrouw Binder had een locatie op het oog in Schaijk om een natuurbegraafplaats te realiseren. Praedium is nu in onderhandeling met de gemeente om de exploitatie hiervan in de toekomst mogelijk.”

Het zal waarschijnlijk nog wel een jaar duren voordat de natuurbegraafplaats in Schaijk concreet gerealiseerd kan worden.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Wim Woestenburg schreef op 1-3-2013:
Het is mij niet duidelijk wat nu het voordeel is, en voor wie. Je houdt niet meer over dan een urn met as. En nu, wat is het voordeel? Voor wie? Ik denk alleen dat mensen die lid zijn van die stichting er enig voordeel aan hebben.Maar welke dan? Het wordt voor hen mogelijk gemaakt. Voor wie niet?
En wat is het duurzame in de ontwikkeling van het buitengebied?
Vaag, mensen, erg vaag.
Vertel nu eens, voor wie is dit, en wie betaalt de begrafenisverzekering?