DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 21-01-2013
DIERENCREMATORIUM BEVERWIJK GAAT OVERLEDENEN MET OVERGEWICHT CREMEREN

Het paardencrematorium in Beverwijk gaat mensen met obesitas cremeren, dat meldt de NOS. De eigenaar heeft inmiddels een vergunning aangevraagd voor de bouw van een extra grote crematieoven.


Eigenaar Van Eerden zegt tegen de NOS dat Nederland kampt met een sociaal probleem. Volgens hem melden zich geregeld mensen met obesitas bij zijn paardencrematorium. Deze mensen vragen of ze na hun dood bij hem kunnen worden gecremeerd. Volgens Van Eerden kunnen mensen met extreem overgewicht niet terecht bij de reguliere crematoria omdat die ovens niet groot genoeg zijn. Daarnaast is het verbrandingsmechanisme niet geschikt voor het verbranden van mensen met extreem veel lichaamsvet. In Oostenrijk vloog vorig jaar zelfs een crematorium in de brand toen men probeerde een zeer zwaarlijvige overledene te cremeren.

Het paardencrematorium laat nu een nieuwe oven bouwen voor deze doelgroep. De NOS meldt dat de huidige oven wel over voldoende capaciteit beschikt maar de eigenaar vindt het ethisch niet verantwoord om mensen te cremeren in dezelfde oven als paarden. De nieuwe oven komt naast het paardencrematorium te staan. Het crematorium zal haar deuren ook openen voor mensen zonder overgewicht.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Wim Woestenburg schreef op 1-2-2013:
Het is al enige jaren geleden en Dikke "Henk" zal niet meer zo dik zijn als toen, maar met zijn 265 kilo moest hij door de verwijderde gevel van het verpleeghuis, via een hoogwerker, de vrachtwagen in.
Vervolgens naar de veterinaire faculteit in Utrecht, waar hij door de paarden MRI scanner ging. En geloof mij nou, Dikke Henk was bepaald gn racepaard.

Is dit nou wl ethisch?