DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 09-01-2013
CONSUMENTEN WILLEN VAKER EEN GOEDKOPE UITVAART

Steeds meer consumenten kiezen voor een goedkope uitvaart, dat melden de Gelderlander, de Stentor en BN DeStem. Journalisten van de kranten hebben een rondgang gedaan langs verschillende aanbieders van budgetuitvaarten en die zeggen de vraag naar hun diensten te zien stijgen.


Ook de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) zegt dat het duidelijk te merken is dat consumenten minder te besteden hebben. Uitvaartondernemers spelen hier handig op in door goedkopere pakketten aan te bieden. Zo kan er bijvoorbeeld worden bezuinigd op de koffietafel, het aantal volgauto’s of de bloemen.

Uitvaart Compact van de PC Hooft Groep doet het momenteel erg goed. Met Uitvaart Compact biedt de PC Hooft Groep uitvaarten aan tegen een zeer aantrekkelijk scherp tarief. Het aantal goedkope uitvaarten van Uitvaart Compact heeft volgens directeur René Kaarsemaker de verwachtingen overschreden. Kaarsemaker verwacht over twee ŕ drie jaar 2000 uitvaarten te verzorgen via Uitvaart Compact. Op dit moment verzorgt de PC Hooft Groep jaarlijks 3000 tot 3500 reguliere uitvaarten.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


W.Woestenburg schreef op 19-1-2013:
We gooien 'm er nog maar eens in; 550,- euro voor een rolstoelbusje, (3 1/2 uur), 300,- euro voor een asverstrooiing.(Het omkeren van een urn)
1900,- euro voor een spaan platen kist.600,- euro voor een koffietafel.
Het wordt eens tijd dat ze met een wat scherper tarief komen.
Dit is toch van de gekke?
En de bloemen, die komen toch van de bloemist? Moet er zoveel betaald worden voor het handelen van die bloemen?
Grof!