DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 21-12-2012
“MENSEN MOET JE KOESTEREN, OOK ALS ZE ZIJN OVERLEDEN”

Nu in de winkel: het unieke, eenmalige ThemaTijdschrift
De Nieuwe Ooster, begraafplaats, crematorium, gedenkpark. Van de makers van BEGRAVEN is zo gek nog niet. Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam:
“Een bezoek aan De Nieuwe Ooster zet aan tot bezinning.”


De Nieuwe Ooster in Amsterdam is de grootste, groenste en misschien wel mooiste begraafplaats van Nederland. Op het terrein van de begraafplaats bevindt zich Uitvaartmuseum Tot Zover dat in 2012 vijf jaar bestaat. De Nieuwe Ooster is ook een arboretum, een bomentuin met bijna 600
verschillende bomen.

Eind dit jaar sluit de begraafplaats een grondige verbouwing af. Daarom een ThemaTijdschrift over de rijke geschiedenis, de prachtige architectuur uit vroeger en moderne tijden, de mensen die er werken, de mensen die er
komen en het multiculturele karakter van de begraafplaats.

Met interviews met Olga Zuiderhoek (“Mensen moet je koesteren, ook als ze zijn overleden”), Gerdi Verbeet en Frans Sanders.
Een reportage: Scènes op de begraafplaats.
De diverse culturen op De Nieuwe ooster.
De Nieuwe Ooster als arboretum, als plek van bijzondere tentoonstellingen, plus een wandelroute langs graven van BN'ers.
5 columns van de directeur Marie-Louise Meuris en nog veel meer.

Yvonne Brijker, medewerker Aulateam:
“De Nieuwe Ooster is geen beperkte, benauwende wereld. Het is juist heel groot.”

De Nieuwe Ooster kost € 7,95, heeft 92 pagina’s en is te koop in heel Nederland, want De Nieuwe Ooster is weliswaar Amsterdams, maar niet alleen voor Amsterdammers.

www.thematijdschriften.nl

Terug naar archief...