DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-11-2012
WETEN ANDEREN WAT JIJ WILT?

Op weetjijwatikwil.nl kun je op een eenvoudige manier aangeven hoe jij wilt dat je uitvaart wordt geregeld. Wordt het een begrafenis of crematie? Stemmig of een feestje? Bloemen? Welke muziek? Wie mogen er komen?


Via een koppeling met Facebook kun je een lijst van genodigden aanmaken. Niemand krijgt wat jij invult te zien. Wel kun je ervoor kiezen om het aan iemand door te sturen of om je inlogcode aan je nabestaande(n) te geven. En je kunt uitdraaien hoe jouw laatste dag eruit moet zien. Zowel voor jezelf als voor je nabestaanden kan www.weetjijwatikwil.nl handig zijn.

De ontwikkelaars van weetjijwatikwil.nl stelden elkaar ruim een jaar geleden de vraag: wie van onze Facebook vrienden zouden we op onze begrafenis uitnodigen? Dat leverde een stevige discussie op. Weinig mensen vertellen elkaar wat ze nu eigenlijk willen, aan muziek, aan koffie met cake of aan foto's....

Uiteraard kun je in de loop der tijd je wensen aanpassen. Gewoon nogmaals inloggen en andere keuzes maken. Daarbij komen vragen aan de orde als: Moet een LinkedIn, Facebook of Twitterprofiel blijven bestaan na mijn overlijden? Wat wordt mijn laatste Tweet? Hoe moet mijn uitvaart worden gefinancierd? Natuurlijk komen ook alles voor de hand liggende keuzes aan de orde. Met een simpele druk op de knop krijg je vervolgens een indicatie van wat het geheel op basis van de gemaakte keuzes zou kosten.

De uitdraai van je wensen kun je doorsturen naar je naasten. En hen vragen om ook eens te surfen naar weetjijwatikwil.nl
En naar je verzekering, stuur ze een uitdraai. Met de boodschap: U kunt mij veel vertellen, maar voordat u dat doet, mail ik u wat ik wil.

www.weetjijwatikwil.nl is gratis. Alleen een emailadres is nodig om een account aan te maken. Verdere persoonsgegevens zijn niet nodig.

Terug naar archief...