DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 20-10-2012
ROUWADVERTENTIE STERFT LANGZAME DOOD

Volgens uitvaartbegeleidster Vinada Drijver zal de rouwadvertentie verdwijnen omdat het de kosten op een uitvaart aanzienlijk bespaart. Ze vertelde dit aan BNR Nieuwsradio.


Vinada Drijver wijst erop dat tijden veranderen. De rouwadvertentie was volgens haar altijd ‘een zekerheidje op de afrekening’ maar is dat inmiddels niet meer. Volgens Drijver wordt er steeds minder gekozen voor een advertentie in de krant omdat mensen niet weten wie de krant nog leest. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat nabestaanden doorgaans flink moeten betalen voor het plaatsen van een rouwadvertentie.

Een register aanmaken op een site als Condoleance.nl is een goed (en gratis) alternatief om mensen op de hoogte te houden rond een overlijden. Eventueel kan men familieleden en vrienden door middel van een mail (eveneens gratis) wijzen op het register.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Kelly van der Togt schreef op 25-10-2012:
Een familiebericht in een grote krant als het AD/NRC/Telegraaf etc. loopt dan ook behoorlijk op in de kosten. Een advertentie kost al snel tussen de 1200 en de 2000 euro. Daar kan je een heleboel andere mooie dingen van doen. Van een beetje grote advertentie kan je bijvoorbeeld al het grafrecht afkopen mocht men een begravenis willen. Of bijvoorbeeld een luxere cataring/kist/kaart etc.

Toch blijf je het nog regelmatig zien... Vreemd vind ik persoonlijk gezien de prijzen. Ik geloof dan ook dat wanneer de kranten de prijzen voor familieberichten naar beneden haalt je ook een groei ziet wat betrefd het zetten van een familiebericht.

- Kelly