DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-10-2012
DAG VAN DE STILTE

Zondag 28 oktober 2012 is uitgeroepen tot landelijke Dag van de Stilte. Er worden, verspreid over het land, allerlei activiteiten rond het thema stilte georganiseerd. Het doel van de jaarlijks terugkerende themadag is om de waarde en werking van stilte en innerlijke rust onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek.


In onze dynamische maatschappij is er veel drukte en hebben veel mensen het druk. We hebben veel bezigheden en veel keuze mogelijkheden. Maar we hebben van tijd tot tijd ook behoefte aan even niets. Aan rust en stilte, tijd om te ontspannen en onze ervaringen te verwerken. Tijd om te reflecteren op wat we hebben meegemaakt en op wat we écht belangrijk vinden in ons leven.

Het ervaren van stilte buiten ons en in ons heeft een positief effect op onze psychische en fysieke gezondheid. Er ontstaat ruimte om te luisteren naar onszelf en naar anderen. Het is de plek van inspiratie en creativiteit.

Natuurbegraafplaats Bergerbos organiseert in samenwerking met ‘Dag van de Stilte’ een ‘Stiltewandeling’ op Zondag 28 oktober 2012 onder begeleiding van Mine Stemkens. Zij zal tijdens de wandeling een 5-tal gedichten voordragen op een willekeurige plek in het bos. Voor de begeleiding wordt een bijdrage gevraagd van 5 euro.

De eerste wandeling start om 14.00 uur en de tweede wandeling om 15.30 uur vanuit Natuurbegraafplaats Bergerbos. Beide wandelingen duren ongeveer 1.15 uur en vindt plaats in het Munnichsbos. Het Munnichsbos (monnikenbos) is een smalle strook bos langs beide oevers van de Vlootbeek. Dit oude natuurbos bestaat voor een deel uit ongerepte natuur. In het Munnichsbos lijkt de tijd dan ook stil te hebben gestaan. In het midden van het bos ligt een hoeve met historische tiendenschuur, die nog altijd in originele staat is.

Terug naar archief...