DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 02-08-2012
STEEDS MEER ZWARE DODEN

Voor zeven procent van de mensen die in 2011 stierven moest een kist met afwijkende maat worden gebruikt. Dat komt omdat het aantal corpulente overledenen is toegenomen.


In vergelijking tot 2008 gaat het om een stijging van meer dan 50%, in dat jaar bedroeg het percentage corpulente overledenen nog 3%. De cijfers zijn deze week gepubliceerd in de nieuwsbrief van Im-Puls Postmortale zorg en vervoer Haaglanden.

Doordat overledenen met een fors overgewicht in grotere kisten moeten kunnen er praktische en logistieke problemen ontstaan. Zo zal de kist veel zwaarder zijn om te tillen en in sommige gevallen zal een goede afstemming met het crematorium noodzakelijk zijn omdat niet alle crematoria beschikken over ovens waar grotere kisten in passen.

Dat het belangrijk is dat de ovens geschikt zijn voor het verbranden van hele grote lichamen bleek begin juni in Oostenrijk. Tijdens de crematie van een vrouw die 200 kg woog liep de temperatuur in de oven op tot meer dan 3000 graden. Dat gebeurde omdat de filters werden verstopt door het verbrandende vet. Hierdoor ontstond er brand in het crematorium.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Wim Woestenburg schreef op 20-12-2012:
Potverdikkie!