DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 05-08-2012
COMMOTIE OVER THEATERVOORSTELLING OP BEGRAAFPLAATS

De fractie van het CDA in Rotterdam wil dat de theatervoorstelling ‘Komen en Gaan’ niet wordt gespeeld op de algemene begraafplaats Crooswijk. De partij vindt de locatie ongepast en wil dat de gemeente met een verbod op de voorstelling komt, dat meldt RTV Rijnmond.


De gemeente heeft al toestemming gegeven voor de locatievoorstelling over afscheid, liefde en het leven, die geprogrammeerd staat van 5 tot en met 21 september. Het CDA zegt dat nabestaanden en overledenen stilte, eerbied en respect verdienen. De partij laat aan de regionale omroep weten hoogst verbaasd te zijn geweest toen men las dat de voorstelling op de begraafplaats wordt gehouden.

De maker van de voorstelling, Paul Raterman, zegt dat zijn organisatie al twee jaar bezig is met de voorbereidingen op de voorstelling. Daarbij is goed overleg gevoerd tussen hem, de gemeente en de begraafplaats. Raterman vindt de begraafplaats de beste locatie omdat de voorstelling over afscheid nemen gaat. Het CDA zegt te hopen dat de gemeente alsnog terug komt op het eerder genomen besluit om de voorstelling op de begraafplaats toe te staan.

Terug naar archief...