DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 28-07-2012
LIJKENHUISJE WORDT RESTAURANT

Niets in het Bilderdijkpark te Amsterdam herinnert nog aan de r.-k. begraafplaats die hier tot ver in de 20ste eeuw te vinden was. Alleen stond er tot voor kort als enig overblijfsel nog een oud, stenen huisje: het oude lijkenhuisje.


Sinds dit voorjaar is er een en al leven op het oude kerkhofterrein. Restaurant De Liefde is open gegaan in het Bilderdijkpark. Achter de bar is de oude muur van het voormalige lijkenhuisje ge´ntegreerd in het interieur. De naam De Liefde is afgeleid van de kerk De Liefde die hier tot 1990 heeft gestaan. De kerk is in 1992 afgebroken en vervangen door woningbouw; het kerkhof was al eerder geruimd.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Guurtje Wink schreef op 17-11-2012:
Wat een bijzonder plekje in Amsterdam. De geschiedenis idem dito. Vanmiddag genoten van uw zeer aangename & attente gastvrijheid! Dank-jullie-wel. Prima rode wijn. Graag tot ziens. Kom zeker weten weer!