DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 29-05-2012
DE MERGEL URN

Op maandag 4 juni wordt in de Romeinse katakomben in Valkenburg de Mergel Urn gepresenteerd, een typisch Limburgs natuurproduct uit de mergelgroeve.


Elke handgemaakte urn is derhalve uniek en wordt bij uitgifte voorzien van een certificaat van echtheid. In de mergel zitten soms zelfs nog fossielen van overleden dieren uit het verre verleden. Tijd en ruimte komen hier bij elkaar.

Het project is een initiatief van BV Limburg in samenwerking met Toon Hermans Huis, Yarden en Walpot. Een deel van de opbrengst van de Mergel Urn komt ten goede aan de Toon Hermans Huizen Limburg. Het Toon Hermans Huis is een organisatie waar mensen met kanker en hun naasten steun, informatie en lotgenoten kunnen vinden. Crematoria Yarden en Walpot hebben met het delen van hun vakkennis dit product mede mogelijk gemaakt. Zij hebben tijd en ruimte genomen om nabestaanden in Limburg een streekeigen asbestemming aan te bieden.

De Mergel Urn is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De as na crematie, of een deel daarvan, wordt in deze urn verzegeld. Tevens is het mogelijk de urn van een inscriptie te voorzien.

Terug naar archief...