DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 19-05-2012
VOORINSCHRIJVING BOEK OVER GRAFTROMMELS

In het eerste kwartaal van 2013 verschijnt het eerste overzichtswerk over graftrommels en grafkransen in Nederland. U kunt nu voorinschrijven op dit bijzondere werk.


Vanaf 2006 heeft funerair historicus Leon Bok samen met Evert Jan Halkus de circa 1.000 graftrommels in Nederland in kaart gebracht. De meest bijzondere zijn, voor zover ze in slechte staat verkeerden, door Evert Jan Halkus gerestaureerd. Daarbij is vooral gelet op de wijze waarop de trommels in elkaar waren gezet en wat er aan materiaal gebruikt werd voor de trommels en de kransen. De schat aan informatie die daarbij opgedaan is, wordt verwerkt in het boek.

In de afgelopen decennia zijn duizenden graftrommels verdwenen. Daarmee is ook de kennis over het gebruik, herkomst en de bouw van graftrommels en grafkransen bijna verdwenen. De publicatie van Evert Jan Halkus en Leon Bok wordt het eerste, samenhangende overzicht over het gebruik van graftrommels en grafkransen. Ook wordt in het boek voor het eerst een nagenoeg compleet overzicht gegeven van het aantal graftrommels per gemeente in alle Nederlandse provincies. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan streekspecifieke eigenschappen. Inmiddels zijn in alle provincies graftrommels aangetroffen en enkele tientallen zijn inmiddels hersteld. Met het boek over graftrommels in Nederland hopen de auteurs dat meer gemeenten en begraafplaatshouders de waarde van deze objecten gaan inzien.

Omdat het uitbrengen van dit boek financieel een kostbare zaak is, wordt er nu al gestart met voorinschrijvingen. Het boek gaat straks 20 euro gaan kosten, maar bij voorinschrijving krijgt u 2 euro korting. Bestel een of meer boeken door een mail te sturen aan graftrommels@dodenakkers.nl. Zet in de mail ook de adresgegevens voor verzending. Voor meer informatie, bel met projectco÷rdinator Leon Bok op telefoonnummer 06 108 161 45 of mail naar graftrommels@dodenakkers.nl.

Terug naar archief...