DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 17-05-2012
DERDE DRUK WANDELEN OVER ZORGVLIED

Wandelen over Zorgvlied, de wandel- en cultuurgids over een van de bekendste begraafplaatsen van Nederland, is aan de derde druk toe. Mede dankzij de vele positieve kritieken en reacties van lezers is de gids geheel herzien en bijgewerkt tot en met 1 april 2012.


In de derde druk zijn onder anderen (nieuw) opgenomen: Bobby Farrell (Boney M), Maud Keus (tv-regisseur en –producer van Van Kooten en De Bie), Koen Wessing (fotograaf), Hans van Swol (televisie arts), Heere Heeresma (auteur), Milo Anstadt (journalist/auteur en programmamaker), Doeschka Meijsing (auteur) en Piet Römer (acteur).

In de derde druk ook aandacht voor het graf van Johanna Gezina van Gogh-Bonger. Zij was getrouwd met Theo van Gogh, de broer van de schilder Vincent van Gogh. Samen met haar latere echtgenoot Johan Cohen Gosschalk heeft zij schilderijen van Vincent van Gogh bewaard. Deze schilderijen zijn later wereldberoemd geworden.

Wandelen over Zorgvlied is rijk geïllustreerd met foto’s en bevat een uitgebreide wandeling langs de graven van bekende personen, biografieën, beschrijvingen van (rijks)monumenten en opmerkelijke uitvaarten. Het boek geeft ook veel informatie over de 140-jarige historie van Zorgvlied, de flora en fauna op de begraafplaats, bijzondere grafmonumenten en de grafsymboliek die er te vinden is.
Auteurs: Marcel Bergen en Irma Clement.
www.wandelenoverzorgvlied.nl.

Terug naar archief...