DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 19-03-2012
VILLA WEVERSLO OPENT DE DEUREN

In het monumentale pand Stationsweg 65 in Venray start natuurbegraafplaats Weverslo binnenkort een centrum voor informatie en bijeenkomsten onder de naam Villa Weverslo.


In Villa Weverslo is plaats voor activiteiten die nu niet op de natuurbegraafplaats zelf kunnen plaatsvinden, maar die wel passen bij de basisfilosofie van Weverslo: recht doen aan de behoefte van mensen om in alle rust en in een persoonlijke sfeer aandacht te besteden aan het thema 'leven met de dood'.

Het is een thuis om mensen te ontvangen, afscheids- en herdenkingsbijeenkomsten voor te bereiden en te verzorgen. Bedoeld voor mensen van alle culturen, religies en levensbeschouwingen. Er zijn sfeervolle kamers voor afscheid en rouwverwerking, een intieme aula voor ca. 35 personen en aparte ruimtes voor besprekingen. Onder andere ten behoeve van de nazorg. Er komt ook een documentatiecentrum met informatie over ceremoniŽn en rituelen rondom het overlijden en een permanente expositie over natuurbegraven.

Villa Weverslo kan ook gebruikt worden voor kleinschalige bijeenkomsten en uitvoeringen die de verbinding van de mens met natuur en cultuur als uitgangspunt hebben. Deze bijeenkomsten zijn geÔnspireerd op de vijf muzen van Weverslo: ontmoeting, bemoediging, inspiratie, beleving en bezinning. Door de naam Villa Weverslo wordt de verbinding met de natuurbegraafplaats onderstreept. Toch zal Villa Weverslo zelfstandig functioneren, onafhankelijk van de natuurbegraafplaats. Het gebruik van Villa Weverslo is mogelijk op afspraak.

Het pand waarin Villa Weverslo wordt gevestigd, is eigendom van de familie Peterink, de initiatiefnemers van de natuurbegraafplaats Weverslo.

Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april van 11.00 tot 16.00 uur houdt Villa Weverslo open huis. Meer informatie is te vind op www.weverslo.nl.

Terug naar archief...