DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 17-03-2012
VEEL RUZIE BIJ UITVAARTEN IN BRABANT

Raar nieuws uit het zuiden van het land: Omroep Brabant meldt dat er erg veel geruzied wordt bij uitvaarten in Brabant. Bloemen worden van kisten gemept, families vechten elkaar de aula uit en de overledene wordt in kist bestolen van zijn ring.


Volgens de omroep hebben Brabantse uitvaartondernemers het over ‘horrorgebeurtenissen’ aan het open graf.

De omroep zegt een steekproef te hebben gehouden onder verschillende uitvaartondernemers. De ondernemers willen wel meewerken aan dit onderzoek maar wilde allemaal anoniem blijven. De ondernemers zouden bang zijn dat families de verhalen kunnen herleiden en ze vinden het onethisch om over dit onderwerp naar buiten te treden. Volgens Omroep Brabant zouden sommige ondernemers zeggen dat bij 75% van de uitvaarten ruzie uitbreekt, anderen hebben het over slechts vijf procent en weer anderen beweren dat ruzie bij 95% van de uitvaarten voorkomt. Met dit soort uiteenlopende cijfers is het moeilijk om echte conclusies te verbinden aan het onderzoek van Omroep Brabant.

Hier een filmpje van Omroep Brabant over het onderwerp: Begrafenisondernemers: 'Slaande ruzie tijdens uitvaart opa'.Terug naar archief...