DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 10-02-2012
VON HAGENS LICHAMEN DOEN AMSTERDAM AAN

Dit keer ligt de nadruk op hart en bloedvaten. In EXPO Zuidas Amsterdam is op dit moment 'BODY WORLDS & The Story of the Heart' te zien.


Maar uiteraard zijn er ook preparaten (plastinaten) van het volledige lichaam te zien, evenals van organen en transparante lichaamsdoorsneden.

In deze tentoonstelling staat het eerste functionerende orgaan dat zich ontwikkelt in het menselijk embryo centraal. Het hart is de hardste werker van al onze organen. Deze spier met vier kamers die voedt, reguleert Ún leven biedt, wordt bekeken door de lens van de anatomie, cardiologie en psychologie. Het hart wordt ook beschouwd als het centrum van onze emoties. In dat kader komen geschiedenis, cultuur en geesteswetenschappen tijdens de expositie aan bod.

Om te voorkomen dat er opstoppingen van grote groepen mensen ontstaan worden er elk uur maximaal 400 mensen toegelaten tot de tentoonstelling. Op www.bodyworlds.nl kan de bezoeker de dag van keuze en het tijdstip selecteren.

Op dood.nl hebben we vaak geschreven over Gunther von Hagens en zijn plastinaten. Zoek de site op 'Gunther von Hagens' en er komen veel artikelen uit.

Terug naar archief...