DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 28-12-2011
1 MINUUT STIL OP 30 DECEMBER

Vrijdagavond 30 december om exact 19.58 uur wordt voor het derde jaar op rij de Herinneringsminuut uitgezonden. De Herinneringsminuut is tegelijkertijd te zien op Ned 1, RTL 4, SBS 6 en de regionale omroepen.


Nederland krijgt zo de mogelijkheid om een dag voor de jaarwisseling samen stil te staan bij een overleden dierbare. De Herinneringsminuut is een initiatief van Yarden Uitvaartorganisatie en wordt ook dit jaar ingeleid door een bekende Nederlander. Vorig jaar werd de herinneringsminuut ingeleid door Robert ten Brink.

Rond de jaarwisseling is het gemis van een overleden dierbare extra groot. De Herinneringsminuut biedt een moment om daarbij stil te staan. De wetenschap dat heel veel andere mensen dit op hetzelfde moment doen, biedt steun.

Het is dit jaar de derde keer dat de Herinneringsminuut wordt uitgezonden. De eerste keer was op 30 december 2009. Vorig jaar zagen ruim 3 miljoen kijkers hoe Robert ten Brink de Herinneringsminuut inleidde, waarna een minuut lang kaarsvlammetjes met namen in beeld gebracht werden. Het waren de namen van overleden dierbaren van wie nabestaanden een kaarsje hebben gebrand op www.herinneringsminuut.nl. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 2 miljoen mensen de Herinneringsminuut ook daadwerkelijk hebben aangegrepen om aan overleden dierbaren te denken. 86 procent gaf aan een vervolg van de Herinneringsminuut op prijs te stellen.

Terug naar archief...