DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 10-12-2011
LEZING OVER 5000 JAAR HEMEL EN HEL

Guido Derksen en Martin van Mousch hebben vijfduizend jaar hemel en hel in kaart gebracht en spreken hierover op zondag 18 december in Museum Tot Zover.


Derksen en Van Mousch zijn de auteurs van de Ge´llustreerde Atlas van het Hiernamaals. Dit boek brengt voor het eerst de geschiedenis van het hiernamaals in kaart. Letterlijk. Deze ontdekkingstocht langs verschillende hiernamaalsoorden verscheen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. In de atlas is een groot aantal voorstellingen van hemel, hel en andere postmortale werelden cartografisch weergegeven door cartograaf Jop Mijwaard.

Tijdens de lezing reizen we onder meer door de oude Mesopotamische onderwereld, het oud-Egyptische Duat, het klassieke Elyseum, het oud-testamentische hiernamaals, de hindoe´stische en boeddhistische werelden aan gene zijde, de islamitische hemelen en hellen, de helleput en louteringsberg van Dante en de paradijstuinen van de Renaissance. De sprekers eindigen met het individuele hiernamaalsbeeld van de ietsisten.

De nodige beelden en plattegronden worden getoond. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen en tot het uitwisselen van ideeŰn.

Op zondag 18 december 14.00-16.00 uur in Museum Tot Zover, Amsterdam.

Terug naar archief...