DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 11-11-2011
WEVERSLO GENOMINEERD VOOR PRIJS

Stichting Landgoed Weverslo is een van de tien genomineerden voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2011. Op het landgoed Weverslo verbindt de natuurbegraafplaats mens, natuur en cultuur.


Het project is volgens de jury een uitstekend voorbeeld van ĎOndernemen met Natuurí, het thema van de Natuurprijs 2011. De genomineerde projecten werden gekozen uit vijftig inzendingen. Met deze nominatie maken zij kans op de Natuurprijs 2011 van Ä 10.000,- of de Aanmoedigingsprijs van Ä 2.500,-. De uitreiking van de Natuurprijs 2011 vindt plaats op donderdag 24 november 2011. Het Nationaal Groenfonds, opgericht door de provincies en het ministerie van EL&I in 1994, verleent financiŽle faciliteiten voor natuur, bos, landschap, recreatie en landbouw, binnen de kaders van het overheidsbeleid.

Op het landgoed Weverslo liggen de natuurgraven verspreid over het bosgebied en zijn ondergeschikt aan de natuur. Mensen kunnen hier binnen de uitgangspunten van het natuurbeheer begraven worden op een plek die ze zelf kiezen. Het voorziet in de behoefte van mensen om verbonden te zijn met de natuur. De rust van de natuur heeft ook een spirituele werking. Die stimuleert om rituelen en ceremoniŽn rondom het afscheid en het herdenken en verwerken op een natuurlijke manier in te vullen. Natuurbegraven biedt ruimte voor privacy en eigen invulling van afscheidsrituelen.

Terug naar archief...