DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 05-11-2011
DE NIEUWE ROUWKALENDER IS ER

Een rouwende krijgt vaak clichés te horen waar hij/zij niks mee kan. Zulke adviezen worden in de 'Rouwkalender om te verscheuren' op de hak genomen om de rouwende een hart onder de riem te steken. Het leven is immers zwaar als je een dierbare verliest. Deze kalender wil een dagelijks lichtpuntje zijn in het leven van iemand die rouwt.


De 'Rouwkalender om te verscheuren' kent geen data; de gebruiker kan op iedere dag starten want rouw laat zich niet vastleggen. Daarnaast heeft de kalender vierhonderd velletjes, om te verscheuren zoals verdriet verscheurt. Het zijn er dus meer dan 365. Daarmee wordt het cliché ontkracht dat rouwen een jaar duurt: het duurt net zo lang als een rouwende daarvoor nodig heeft.

Rouwen is en blijft een zware dobber, maar deze kalender kan dat wat lichter maken: door te relativeren. Door te laten zien dat wat er is, er mag zijn: verdriet, maar ook plezier. Door bespreekbaar te maken wat vaak onbesproken blijft. En eigenlijk door tegen iedereen te zeggen: Dood is doodgewoon, alleen kunnen wij er niet aan wennen.

De 'Rouwkalender om te verscheuren' is gemaakt door Hans Breekveldt en Leoniek van der Maarel, experts op het gebied van rouwverwerking. Samen hebben ze het bedrijf ‘Emoties enzo’.

www.rouwkalender.nl

Terug naar archief...